Reviews? Graag!
01-10-2015 13:30

Reviews? Graag!

Al een tijdje spookte het door ons hoofd om met klantenreviews aan de slag te gaan. Uiteindelijk heeft het nog best even geduurd voordat we zover waren. We houden namelijk niet van half werk en er zaten nogal wat haken en ogen aan. Lees gauw verder over het hoe en waarom van reviews.

Je kent ze vast wel, van die mailtjes met het verzoek om “even een beoordeling achter te laten”. En dan 10 op een dag (als je vaak iets bestelt). Meestal laat je ze links liggen en in een slechte bui zul je misschien zelfs op “Unsubscribe” klikken. Dat voelt goed he? Wat we soms voor het gemak even vergeten is dat we voortdurend gebruikmaken van die reviews. Wist je namelijk dat 92% van de consumenten online reviews checkt voor ze tot aankoop overgaan?

We controleren graag de ervaring van een ander, waarschijnlijk voor zelfbevestiging; door reviews hebben we het gevoel dat we sneller de juiste keuze maken. De opkomst van online reviews neemt grootse vormen aan. We kregen meer en meer meldingen van met name negatieve reviews. Logisch eigenlijk, wie zegt nu zonder te vragen dat hij/zij “gewoon“ tevreden is? En neemt de moeite om dat ergens te plaatsen?

Niet altijd kloppen die reviews natuurlijk. Laatst bleek dat een niet-bestaand persoon onder rembours een machine had laten bezorgen bij een Belgisch restaurant. Wisten van niets natuurlijk :-)! Diegene wist ons als kers op de taart nog wel een 1 te bezorgen. 

Maar los daarvan zijn er ook heel veel nuttige reviews en nuttige klachten. Er zullen namelijk ongetwijfeld zaken verre van optimaal verlopen. Dat realiseren we ons maar al te goed. Vandaar dat we nu werk gaan maken van reviews, via een onafhankelijke partij. Want wij vinden het belangrijk dat het betrouwbare reviews zijn, die consumenten verder helpen. Je hebt niks aan onbetrouwbare reviews, vandaar de keuze voor een onafhankelijk bedrijf, marktleider in Nederland: KiyOh Klantbeoordelingen.

Bestel je binnenkort bij ons nieuw gereedschap? Grote kans dat je een mailtje krijgt voor een beoordeling. We houden het simpel: een paar keer klikken en het is klaar. Na al die goede tips uit reviews van anderen is het een kleine moeite toch :-)?

Klus ze intussen!