Persbericht: Derde keer goud voor Gereedschapcentrum.nl

Gereedschapcentrum.nl, onderdeel van moedermaatschappij HBL Online B.V., is het snelst groeiende bedrijf van Zuid-Nederland in de categorie groot. Tijdens de uitreiking op 5 november 2019 in ’s-Hertogenbosch ontving Gereedschapcentrum.nl een Gouden FD Gazelle dankzij een snelle omzetgroei, een flinke groei van werknemers en een bovengemiddelde winstmarge. Het bedrijf mag een podiumplaats delen met Ask Romein (zilver) en TNWC (brons).

Van middelgroot naar groot

Gereedschapcentrum.nl wist al twee keer eerder goud te behalen in 2016 en 2017, destijds in de categorie middelgroot, maar behaalde de overwinning dit jaar in de hoogste categorie, meer dan €10 mln., door de aanhoudende groei. Gereedschapcentrum.nl behaalde een omzetgroei van 91% en verdubbelde in de afgelopen 3 jaren haar personeelsbestand.

Een verklaring voor de snelle groei heeft John Wilson (CEO) wel: “Gereedschapcentrum.nl, van startup naar scale-up. Om deze stap in een groeiende onderneming te maken stonden twee zaken voorop, schaalbaarheid en wendbaarheid. In een snel ontwikkelende markt waarin steeds meer platforms opkomen, heeft Gereedschapcentrum.nl de juiste mix gevonden om hierop te anticiperen. Dit middels een goede mix tussen verkoop via onze eigen webshop en marktplaatsen. Daarnaast is er om dit alles in juiste banen te leiden gekozen voor een data driven aanpak. Door alle afdelingen meer empowerment te geven en te voorzien met de juiste data middels bijvoorbeeld realtime insights, is er een steeds gerichtere aanpak mogelijk. Hierdoor kunnen er steeds meer onderbouwde keuzes gemaakt worden, in plaats van het welbekende onderbuikgevoel. Als laatste hebben we natuurlijk de klant nooit uit het oog verloren en hebben we groots ingezet om het proces en het gevoel met Gereedschapcentrum frictionless te krijgen. Een goede customer experience is hierin key. Uiteindelijk hebben we het met zijn allen gedaan en zijn we enorm trots op het resultaat.”

Gereedschap voor iedereen

Het bedrijf gevestigd in Tilburg, dat dit jaar haar 10-jarig jubileum viert, richt zich op de online verkoop van gereedschap. Gereedschapcentrum.nl biedt gereedschap voor iedereen, dit wil zeggen dat zowel klussers als professionals er terechtkunnen. Het assortiment van Gereedschapcentrum.nl bestaat op dit moment uit 350+ merken en meer dan 100.000 producten. Het bedrijf is ook actief in België, Frankrijk en Spanje onder de naam Fixami.

FD Gazellen Awards

Ieder jaar organiseert Het Financieele Dagblad de FD Gazellen Awards: dé awards voor de snelst groeiende bedrijven van Nederland. De snelste groeiers ontvangen een gouden, zilveren of bronzen FD Gazelle. Voor het tweede jaar op rij zijn niet alleen een omzetgroei van minimaal 20% over drie jaar tijd, maar ook de groei van werknemers en de winstmarge van belang voor het mogen ontvangen van de FD Gazelle Award.

HBL Online

Gereedschapcentrum.nl is een flexibel bedrijf dat gespecialiseerd is in de (online) verkoop van professioneel gereedschap. Sinds 2007 zijn wij actief in de gereedschapsbranche en leveren professioneel gereedschap tegen scherpe prijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *