Rubi TQ-75 Tegelsnijder - 750mm - 14908

347,99 287,60

Bijzondere kenmerken

De RUBI TQ tegelsnijders bieden de professionele keramische tegelzetter een professioneel, licht en nauwkeurig gereedschap.

De TQ-serie bestaat uit professionele tegelsnijders met een enkele geleiding.

Uitgerust met een exclusief, gepatenteerd, zelfinstellend lagersysteem voor soepel snijden en een perfecte positionering van de tegel op de plank. Dit systeem en de robuustheid van de verchroomde stalen trapeziumgeleiding maken het de professionele tegelzetter mogelijk om de TQ tegelsnijder regelmatig te gebruiken om gres porcellanato (type BIa) te snijden of om geglazuurde porseleinen tegels (type BIII) en geglazuurd aardewerk (type BIIa) intensief te snijden.

Het mobiel breekmechanisme van de TQ tegelsnijders is uitgerust met het unieke MAGNET-systeem van RUBI, waardoor de tegelsnijders handiger en sneller in gebruik zijn.

Met het MAGNET-systeem kan de gebruiker alle functies van het breekmechanisme met één hand gebruiken. Bovendien biedt de TQ dankzij het ontwerp van het MAGNET-systeem een perfect zicht op de snijlijn.

De gegoten aluminium basis verlaagt het gewicht van de machine voor gemakkelijk transport en gebruik zonder dat dit ten koste gaat van de robuustheid en sterkte van de machine. Daarom hebben de TQ tegelsnijders geschikt een maximale breekkracht van 800 kg om keramische tegels met diktes van 5 tot 15 mm te snijden.

De handgreep van de TQ tegelsnijders biedt een grotere ergonomie dankzij het SOFT GRIP-materiaal en het afgeronde ontwerp.

De TQ tegelsnijders zijn standaard uitgerust met het Ø 22 mm EXTREME snijwieltje gemonteerd op lagers. De titanium coating van het wieltje verhoogt zijn prestaties, waardoor het de beste oplossing is voor keramische tegels met een ruwe of gestructureerde oppervlakteafwerking.

De modellen uit de TQ-serie (66, 75 en 102) voldoen aan de belangrijkste behoeften van professionele tegelzetters op de markt.

Belangrijke kenmerken

 • Eengeleidekop met 6 radiale lagers, voor soepeler en nauwkeuriger glijden.
 • Systeem van zelfstellende kogellagers (GEPATENTEERD). Hoeft niet door de gebruiker aangepast te worden.
 • MAGNET systeem: Het vergrendelen en ontgrendelen van de breker gebeurt met één hand. Hogere gebruikssnelheid.
 • BETER zicht op het snij- en breekgebied.

Materialen

 • Ideaal voor het PROFESSIONEEL snijden van porcellanato (AIa/BIa) en het INTENSIEF SNIJDEN van wandtegels (BIII) en gres (BIIa).

Kenmerken

 • Verchroomde stalen trapeziumgeleiding.
 • Vooraanslag met centrale draai-as. Nauwkeurigere hoeksneden.
 • Aluminium geïnjecteerde basis voor meer STEVIGHEID.
 • Met zijaanslag voor repeterende sneden en smalle stroken.
 • Uitgerust met 2 extra aluminium steunen voor grootformaat tegels.
 • Hendel met softgrip greep voor meer ERGONOMIE en COMFORT.
 • Uitgerust met Ø22 mm EXTREME snijwieltje. Voor keramische tegels met ruwe of gestructureerde oppervlakken. Compatibel met het Ø22 mm snijwieltje (ref. 18914) voor tegels met gladde oppervlakken.

Specificaties

Snijlengte: 750 mm

Meer informatie:

Meer informatie
NaamRubi TQ-75 Tegelsnijder - 750mm - 14908
Type nummer14908 / TQ-75
FabrikantRubi
EAN

Merkinformatie:

Denk je erover om de Rubi 14908 / TQ-75 Tegelsnijder aan te schaffen? Producten van Rubi zijn goed uitgerust en klaren de klus. Voor al jouw gereedschap zoals bijvoorbeeld een Rubi Tegelsnijder ben je bij Gereedschapcentrum.nl aan het juiste adres; je profiteert er van machines van A-merken voor scherpe prijzen met snelle bezorging. Wat wenst een professional zich nog meer?

Heb je nog vragen over dit product? Neem contact op met de Klantenservice