usp1
usp2
usp3

Wat is het X-LOCK systeem?

X-LOCK is een innovatief wisselsysteem om accessoires van haakse slijpmachines snel te wisselen. Je hebt geen moer, flens of sleutel meer nodig, maar klikt de accessoire met één klik vast. Dat is niet alleen makkelijk en snel maar ook veiliger.

De 5 voordelen van X-LOCK

  • Wisselen zonder gereedschap: met het nieuwe systeem, klik je de accessoires vast waardoor je geen sleutel meer nodig hebt.
  • Snelheid: je kunt schijven wisselen binnen 3 seconden. Je verliest dus geen tijd met het zoeken naar een pensleutel en je kunt meteen weer verder met jouw werk.
  • Makkelijke montage: de draairichting staat op de schijf én op de machine, maar zelfs als je zou willen zou je de schijf niet verkeerd kunnen monteren omdat de schijf dan niet vast klikt. Niet alleen makkelijk dus, maar ook veilig.
  • Geen obstakels: doordat je geen moer meer hebt, zit deze ook niet meer in de weg bij bijvoorbeeld het afbramen. Een mooier resultaat, zonder extra moeite.
  • Veiligheid: het X-Brake systeem zorgt ervoor dat je machine binnen ca. 1 seconde tot stilstand komt.

Ben je benieuwd welke X-LOCK machine bij jou past? Bekijk dan onze Bosch X-LOCK machines.

Universal fit

Wist je dat X-LOCK accessoires ook op een gewone haakse slijper passen? We noemen dat de universal fit, of backwards compatible. Bosch, de uitvinder van het systeem, heeft het grootste assortiment X-lock accessoires maar is niet de enige die X-LOCK accessoires aanbiedt, er zijn meer dan 45 verschillende partnermerken die geschikt zijn voor X-LOCK machines. De meeste X-LOCK accessoires zijn ook geschikt voor standaard slijpmachines met M14-opname, wat je de flexibiliteit geeft om met beide systemen te werken. Bekijk alle Bosch X-LOCK accessoires.