usp1
usp2
usp3

Stel je gereedschap veilig met Axa Home Security

Complete deurbeveiliging bestaat minimaal uit de volgende 3 onderdelen: veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging, een veiligheidsdeurslot en cilinder. In samenwerking met AXA helpen we jou graag op weg om de juiste producten uit te kiezen: van het bepalen van de PC-maat tot aan de correcte cilindermaat. Volg onderstaand stappenplan om je schuurdeur, voordeur en/of achterdeur inbraakwerend te maken!

1. Meet je PC-maat op

Om je huidige deurbeslag te vervangen, moet je eerst weten wat de PC-maat hiervan is. De PC-maat is de afstand van het midden van het deurkrukgat tot het midden van het cilindergat (zie afbeelding hieronder). De meest voorkomende maten zijn 55 mm en 72 mm. De PC-maat voor deurbeslag en bijbehorend deurslot hoort altijd gelijk te zijn.

Opmeten PC-maat-image

2. Vervang je deurbeslag

Nu je de PC-maat van het beslag weet, raden wij aan je oude deurbeslag te vervangen door veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging. Dit type beslag (zie foto hieronder) is voor inbrekers op afstand zichtbaar, waardoor ze zich wel twee keer bedenken voordat ze bij jou inbreken. Daarnaast kan de inbreker, dankzij de kerntrekbeveiliger, niet meer bij je cilinder komen. Hiermee voorkom je dat een inbreker de cilinder uit het slot trekt, ook wel kerntrekken of cilindertrekken genoemd.

Kerntrekbeveiliging-image

SKG-keurmerk

Naast het vervangen van je oude deurbeslag, raden wij je aan eerst je huidige deurslot te controleren op het SKG-keurmerk. Ontbreekt dit logo (zie logo's hieronder), dan heb je geen goedgekeurd slot en zou je dit ook moeten vervangen door een veiligheidsslot.

SKG-keurmerk-image

3. Meet je doornmaat op

Om het juiste deurslot te vinden moet je de doornmaat opmeten. De doornmaat is de afstand tussen het sleutelgat en de voorzijde van de voorplaat (zie afbeelding hieronder). De meest voorkomende maat is 50 mm. Deze maten kunnen variëren in stappen van 5 mm.

Opmeten doornmaat-image

4. Vervang je deurslot

Indien je de doornmaat weet, ga je op zoek naar een veiligheidsslot met deze doornmaat i.c.m. de juiste PC-maat (hetzelfde als deurbeslag). Bijvoorbeeld: als de PC-maat van je deurbeslag 72 mm is en je doornmaat is 50 mm, dan heb je een slot nodig met PC-maat 72 en doornmaat 50. Let op of de voorzijde van de voorplaat (van het slot) rechte of ronde hoeken heeft (zie foto's hieronder) en kies een nieuw veiligheidsslot met dezelfde hoeken, zodat de montage in de meeste gevallen 1-op-1 op het oude slot kan.

Voorplaten deursloten-image

5. Meet je cilinder op (optioneel)

Om je deurbeveiliging compleet te maken, kun je ervoor kiezen om je oude cilinders te vervangen door (gelijksluitende) veiligheidscilinders. Hiervoor is het belangrijk dat je de cilindermaat van je huidige cilinder weet. Hoe je een cilinder uit je deur haalt, wordt beschreven in stap 6. Als je afwijkende cilindermaten hebt en alle buitendeuren met één sleutel wilt bedienen, neem dan contact op met AXA voor de cilinder- en sleutelservice. Cilindermaten zijn verkrijgbaar in stappen van 5 mm. Een standaardmaat is 30-30. Raadpleeg het volgende stappenplan om te weten hoe je een cilinder moet opmeten.

Opmeten cilinder-image

6. Vervang je cilinder (optioneel)

Nu je de cilindermaat van je huidige cilinder weet, kun je deze vervangen door een veiligheidscilinder in de juiste maatvoering. Volg hiervoor de volgende 3 stappen. Als de cilinder vastzit, demonteer dan de deurdruk, draai het deurschild los en probeer het opnieuw.

Vervang cilinder-image