Prijs

    Laat nog 14 zien
    Laat nog 4 zien

Torx schroevendraaier

Elke professional herkent ze wel: de schroeven met een stervormige inkeping aan de bovenzijde. Deze schroeven vragen om een specifiek type schroevendraaier, namelijk de torx schroevendraaier. De populariteit van torx schroeven en daarmee de torx schroevendraaier is in de loop der jaren flink toegenomen. En dat is niet zonder reden.

Wat maakt de torx schroevendraaier zo bijzonder?

De torx schroevendraaier onderscheidt zich door zijn zespuntige stervorm. Deze vorm zorgt voor een betere krachtoverbrenging op de schroef. Hierdoor is de kans op het doordraaien van de schroef of het beschadigen van het gereedschap minimaal. Bovendien biedt de torx schroevendraaier een groter contactoppervlak dan een reguliere schroevendraaier. Dit betekent dat je meer grip hebt en dat het risico op het 'rond' draaien van de schroef aanzienlijk kleiner is. Een interessant detail: de naam 'torx' is afgeleid van het Engelse woord 'torque', wat draaikracht betekent. Een passende naam voor een schroevendraaier die ontworpen is voor optimale krachtoverbrenging!

Wanneer en hoe gebruik je de torx schroevendraaier?

De torx schroevendraaier is in veel situaties je beste vriend. Je komt de torx schroeven tegen in de automobielindustrie, in elektronica en in huishoudelijke apparaten. Maar ook in de bouw worden ze steeds vaker toegepast. Het juiste gebruik is cruciaal voor het beste resultaat. Zorg altijd dat je de juiste maat schroevendraaier kiest voor de schroef. Een te kleine of te grote schroevendraaier kan zowel de schroef als het gereedschap beschadigen. En even een tip: als je merkt dat je moet drukken om de schroevendraaier in de schroef te houden, dan is het waarschijnlijk tijd voor een nieuwe.

Gereedschapcentrum en jouw torx schroevendraaier

Op zoek naar een torx schroevendraaier van topkwaliteit? Bij Gereedschapcentrum ben je aan het juiste adres. Met ons groot online assortiment vind je altijd de torx schroevendraaier die perfect past bij jouw klus. En dankzij onze snelle levering hoef je nooit lang te wachten op je bestelling. We begrijpen hoe belangrijk het is om over het juiste gereedschap te beschikken. Daarom bieden we je naast een uitgebreid assortiment ook nog eens scherpe online prijzen. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal. Voor advies of vragen staan we altijd voor je klaar. Jouw klus, ons gereedschap!

14 artikelen

Helpende hand nodig?

Onze specialisten staan voor je klaar

employees

Pagina 1 van 1

Leer Fixami beter kennen

Sinds 2007 combineren we professioneel gereedschap met advies op maat. Bij ons staat alles in het teken van beter maken.

Meer over ons
  • Tools van topkwaliteit

  • Specialist in online

  • Altijd persoonlijk advies

  • Wat je project ook is