Bestel op tijd! Het is erg druk bij onze vervoerders. Hierdoor kan je pakket langer onderweg zijn.

BLACK FRIDAY

Aanbiedingen geldig t/m 30 november

Privacybeleid

Bescherming persoonsgegevens

Wij zijn ons ervan bewust dat jouw persoonlijke gegevens bij ons (achter)laat als je een bestelling plaatst. Wij kunnen ons dan ook goed voorstellen dat je graag wil weten wat er precies met jouw gegevens gebeurt en of deze gegevens veilig worden opgeslagen. Hieronder wordt aan je uitgelegd welke persoonlijke gegevens van jou worden gevraagd en wat we met deze gegevens doen. Zo begrijpt je precies hoe wij met jouw privacy omgaan. Heb je na het lezen hiervan nog vragen, neem dan contact op met onze klantenservice.

Verantwoordelijke instantie

De verantwoordelijke instantie voor het registreren, verwerken en gebruiken van jouw persoonlijke gegevens in de zin van de Uitvoeringswet Algemene verordening gegevensbescherming is HBL Online B.V. Gereedschapcentrum.nl is onderdeel van HBL Online B.V. Door gebruik te maken van deze website geeft je aan het privacybeleid te accepteren.
HBL Online B.V. (statutaire naam)
Gereedschapcentrum.nl (handelsnaam)
Jellinghausstraat 37
5048AZ Tilburg
Nederland
013 889 4444
info@gereedschapcentrum.nl

Veilig opgeslagen

Al jouw persoonlijke gegevens worden bij ons opgeslagen in een beveiligde database. Op deze manier kan iemand die er niets mee te maken heeft, ook niet bij jouw gegevens. Daarnaast slaan wij jouw gegevens op binnen de Europese Economische Ruimte (EER). Indien jouw gegevens aan derden worden gegeven – lees hieronder waarom en wanneer wij dat doen – dan eisen wij dat deze derden net zo zorgvuldig met jouw gegevens omgaan als wij en ze alleen gebruikt worden voor het doel waarvoor deze derden ze heeft gekregen. Wij verstrekken of verkopen jouw gegevens nooit aan derden voor commerciële doeleinden.

Welke gegevens

Wanneer je bij ons een bestelling plaatst, vragen wij je om de volgende gegevens om jouw bestelling te kunnen verwerken:

  • Voor- en achternaam
  • Adres en woonplaats
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer
  • Betaalgegevens

Wat gebeurt er met jouw gegevens

Levering: Wij hebben jouw naam, adres en woonplaats nodig voor de bezorging van de door jou bestelde producten. In het kader van de bestellingsafwikkeling ontvangt de door ons ingezette transporteur (zoals PostNL, DHL, Transmission, BPost, Hacas/Hepnner, Chronopost, MRW) de noodzakelijke gegevens voor de bestellings- en leveringsafwikkeling.
Ook kan het zijn dat de bestelling wordt afgewikkeld door onze distributiepartners en/of leveranciers. Deze partijen ontvangen jouw naam en bezorgadres zodat zij jouw bestelling kunnen verwerken en leveren. Met al deze partners en leveranciers sluiten wij overeenkomsten waarin wij afspreken wat ze met de gegevens mogen doen.

Klantenservice: Je kan verder met ons bellen, mailen, live-chatten via onze website, whatsappen en een Facebook Messenger sturen. Wij registreren hierbij gegevens over het telefoon-, chat-, whatsapp- en/of Facebook Messengergesprek en de mailconversatie. Daarnaast maken wij notities die wij opslaan. Op deze wijze kunnen we snel helpen als je contact met ons opneemt. Daarnaast is jouw telefoonnummer en e-mailadres voor ons uiteraard van belang om snel contact met jou op te kunnen nemen over jouw bestelling. Wij analyseren de contactmomenten om onze service en diensten te verbeteren.

Account: Wij maken voor jou in ons systeem een klantenaccount aan. Hierin staan jouw persoonlijke gegevens, zoals naam, aflever- en factuuradres en telefoonnummer. Hierdoor hoeft je niet iedere keer al jouw gegevens opnieuw in te voeren. Ook vindt je hier gegevens over jouw eerdere en openstaande bestellingen. Je kan inloggen met jouw e-mailadres en persoonlijke wachtwoord.

Betaling: Wij maken gebruik van een beveiligde betaalomgeving waarin je op verschillende manieren kan betalen. Je betaalt altijd vanuit een beveiligde betaalomgeving (een SSL-verbinding die je herkent aan het “groene slotje” in jouw browser).

iDEAL / Overboeking: Voor betalingen via iDEAL / Overboeking maken wij gebruik van onze partner Pay.nl. Pay.nl heeft jouw naam en adresgegevens van ons gekregen om de betaling te kunnen verwerken. Bankgegevens blijven bij Pay.nl, zijn niet in ons bezit maar wel inzichtelijk. Van Pay.nl krijgen wij uiteindelijk feedback of de betaling al dan niet gelukt is, dat koppelen wij aan jouw geplaatste bestelling.

Achteraf / gespreid betalen: Wanneer je kiest voor de optie achteraf of gespreid betalen, dan dient jouw kredietwaardigheid getoetst te worden. Wij maken voor deze betaalopties gebruik van Afterpay en Klarna (achteraf betalen), In3 (in 3 keer betalen met 0% rente) en Spraypay (betalen in termijnen) die voor het kredietonderzoek over jouw naam en adresgegevens beschikken. Deze partijen kunnen daarnaast ook beschikken over jouw initialen, geboortedatum, telefoonnummer en e-mailadres. De partijen mogen de gegevens alleen voor dat doel gebruiken.
Daarnaast kunnen jouw rechten ten aanzien van het voor jouw aankopen verschuldigde bedrag door ons worden overgedragen aan AfterPay, Klarna, In3 en/of Spraypay en gelden de betalingsvoorwaarden van deze partijen (zie onze algemene voorwaarden voor meer informatie hierover).

Creditcard: Voor Creditcard betalingen werken wij samen met CIC. Naar CIC worden door ons geen persoonsgegevens gestuurd. Deze zijn bij hen bekend.

PayPal: Wanneer je via PayPal betaalt sturen wij jouw naam en adresgegevens door naar PayPal. Overige gegevens zijn bij hen bekend.

Nieuwsbrief / dagaanbieding: Je kan je inschrijven voor onze verschillende nieuwsbrieven. Hiermee blijf je op de hoogte van onze aanbiedingen, acties en het laatste nieuws. Voor het verzenden van de nieuwsbrieven / dagaanbiedingen gebruiken wij het door jou opgegeven e-mailadres en hebben hiervoor jouw bevestiging nodig dat je als eigenaar van het e-mailadres akkoord gaat met de ontvangst. We kunnen je ook via deze e-mails persoonlijke aanbevelingen geven, tenzij je hebt aangegeven dit niet wenselijk te vinden. Deze persoonlijke aanbevelingen zijn gebaseerd op jouw aankopen, reviewverzoeken en bezoekgeschiedenis. Indien je liever geen nieuwsbrieven en/of dagaanbiedingen van ons meer wilt ontvangen, dan kan je jezelf eenvoudig uitschrijven via de link onderaan de nieuwsbrief. Ook kan je jezelf uitschrijven door contact op te nemen met de klantenservice.

Reviews: Wij maken gebruik van meerdere (externe) reviewplatformen waar je een review kunt achterlaten. Het is afhankelijk van het betreffende reviewplatform of je jouw persoonlijke gegevens moet opgeven om een review te kunnen plaatsen, deze sturen wij niet door. In sommige gevallen benaderen wij onze klanten pro-actief voor het schrijven van een review. Hiervoor wordt jouw naam en e-mailadres naar het betreffende reviewplatform gestuurd zodat een uitnodiging verzonden kan worden.

Webanalyse: Met behulp van het statistieken programma van Google (Google Analytics) is het voor ons mogelijk om fouten op te sporen en verbeteringen op de website aan te brengen. Google Analytics maakt gebruik van cookies die op jouw website worden opgeslagen. Hierdoor wordt gebruik van Google Analytics mogelijk. De door de cookie geregistreerde informatie (gebruik van de website en het IP-adres) wordt verzonden naar een server van Google. Doordat wij de trackingcode hebben uitgebreid met "gat._anonymizeIp();" is een geanonimiseerde registratie van jouw IP-adres gewaarborgd.

Log-bestanden: Wanneer je de website bezoekt worden jouw gebruikersgegevens opgeslagen in de server-logfiles. In deze logfiles zijn de volgende gegevens terug te vinden: welke pagina(‘s) je hebt bezocht en wanneer, het IP-adres, via welke website je op de website bent gekomen en jouw browsergegevens. Deze log-files evalueren wij (in geanonimiseerde vorm) om de servercapaciteit te optimaliseren met als doel jouw gebruikerservaring te maximaliseren.

Cookies: Wij maken gebruik van partners die, wanneer je een bezoek brengt aan onze website, een of meerdere cookies plaatsen op jouw harde schijf. Het gaat hierbij om tijdelijk en/of permanente cookies. Deze worden automatisch gewist als de geldigheidsduur van de cookie verlopen is. De geldigheidsduur van een cookie kan uiteen lopen van 1 dag tot 10 jaar. De cookies bevatten geen persoonsgegevens met uitzondering van het IP adres. Ze dienen uitsluitend het doel je reclame te tonen van producten waarin je geïnteresseerd bent (re-targetting).

Social Media: Als je social media zoals Facebook en Instagram gebruikt, kan je artikelen c.q. posts (van ons) delen met jouw vrienden op jouw social media account. Wij krijgen geen toegang tot jouw social media account. Als je precies wilt weten hoe jouw gegevens door deze social mediapartijen worden gebruikt en hoe je instellingen kan aanpassen, raden wij je aan om het privacybeleid van deze partijen te raadplegen.

Acties / prijsvragen: Als je meedoet aan een actie of prijsvraag, kan het zijn dat wij jouw naam, adres en e-mailadres vragen. Op deze manier kunnen wij je benaderen mocht het zo zijn dat jij een van de winnaars bent. Meer gedetailleerde instructies vindt je in de deelnamevoorwaarden van de betreffende actie / prijsvraag, die gedurende de actie / prijsvraag op onze website worden gepubliceerd.

Fraude: Fraude is heel vervelend. Om fraude te onderzoeken, voorkomen en tegen te gaan, gebruiken wij klantgegevens. Als er sprake is van een verdenking, zijn wij verplicht om jouw gegevens door te geven aan overheidsinstanties.

Reparatie / garantie: Voor het uitvoeren van een reparatie (bij garantie) van een bij ons aangekocht product, kunnen wij gebruik maken van een andere partij (bijvoorbeeld de fabrikant). Wij dienen hier soms jouw gegevens voor te verstrekken aan de betreffende derde. De doorgegeven gegevens mogen door deze derde alleen worden gebruikt om zijn taak te vervullen.

Externe dienstverleners: Wij maken ook gebruik van externe dienstverleners die ons bijv. ondersteunen bij onze klantenservice, advertentie- en marketingcampagnes, bij het leveren van onze digitale diensten, bij het doen van klantonderzoek, bij het verkrijgen van ratings en reviews en bij het leveren van financiële diensten. Wij delen alleen de gegevens die noodzakelijk zijn voor de opdracht en eisen dat ze alleen gebruikt worden voor het doel waarvoor deze dienstverlener ze heeft gekregen. Daarnaast sluiten wij overeenkomsten met deze dienstverleners waarin wij afspraken maken over het gebruik van deze gegevens. Wij verstrekken of verkopen jouw gegevens nooit aan deze dienstverleners voor commerciële doeleinden.

Jouw rechten

  • Je hebt het recht op uitleg over hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan.
  • Je hebt het recht om altijd inzage te vragen in de persoonsgegevens die wij van jou hebben.
  • Je hebt het recht om jouw persoonsgegevens te laten corrigeren als deze onjuist, verouderd en/of onvolledig zijn.
  • Je hebt het recht om vergeten te worden. Dit betekent dat je bij ons altijd de mogelijkheid heeft om jouw gegevens / account te laten verwijderen of corrigeren. Dit geldt overigens niet voor persoonsgegevens die wij nodig hebben voor bijvoorbeeld facturen voor onze boekhouding.
  • Je hebt het recht om je te verzetten tegen direct marketing en profiling. Profiling is elke vorm van geautomatiseerde verwerking van persoonsgegevens zoals voorkeuren en het voorspellen van gedrag. Hierdoor kunnen wij bijvoorbeeld klantprofielen creëren en op basis daarvan een persoonlijk aanbod bieden.

Indien je jouw persoonsgegevens wilt inkijken, wijzigen of verwijderen, of je jezelf wil verzetten tegen het gebruik van jouw persoonsgegevens voor marketingdoeleinden, dan kan je contact met onze klantenservice opnemen. Uiteraard is het ook mogelijk jouw gegevens aan te passen of te verwijderen in jouw account op de website.

Deze pagina is voor het laatst aangepast op: 29 mei 2020