Privacybeleid

Bescherming persoonsgegevens

Wij zijn ons ervan bewust dat u persoonlijke gegevens bij ons laat als u een bestelling plaatst. Wij kunnen ons dan ook goed voorstellen dat u graag wilt weten wat er precies met uw gegevens gebeurd en of deze gegevens veilig worden opgeslagen. Hieronder wordt aan u uitgelegd welke persoonlijke gegevens van u worden gevraagd en wat we met deze gegevens doen. Zo begrijpt u precies hoe wij met uw privacy omgaan. Heeft u na het lezen hiervan nog vragen, neem dan contact op met onze klantenservice.

Verantwoordelijke instantie

De verantwoordelijke instantie voor het registreren, verwerken en gebruiken van uw persoonlijke gegevens in de zin van de Uitvoeringswet Algemene verordening gegevensbescherming is HBL Online B.V. Gereedschapcentrum.nl is onderdeel van HBL Online B.V. Door gebruik te maken van deze website geeft u aan het privacybeleid te accepteren.
HBL Online B.V. (statutaire naam)
Gereedschapcentrum.nl (handelsnaam)
Jellinghausstraat 37
5047ST Tilburg
Nederland
013 889 4444
info@gereedschapcentrum.nl

Veilig opgeslagen

Al uw persoonlijke gegevens worden bij ons opgeslagen in een beveiligde database. Op deze manier kan er niemand bij uw gegevens die er niets mee te maken heeft. Indien uw gegevens aan derden worden gegeven – lees hieronder waarom en wanneer wij dat doen – dan eisen wij dat deze derden net zo zorgvuldig met uw gegevens omgaan als wij en ze alleen gebruikt worden voor het doel waarvoor deze derden ze heeft gekregen. Wij verstrekken of verkopen uw gegevens nooit aan derden voor commerciële doeleinden.

Welke gegevens

Wanneer u bij ons een bestelling plaatst, vragen wij u om de volgende gegevens om uw bestelling te kunnen verwerken:

  • Voor- en achternaam
  • Adres en woonplaats
  • Telefoonnummer
  • Betaalgegevens
  • E-mailadres

Wat gebeurt er met uw gegevens

Levering: Wij hebben uw naam, adres en woonplaats nodig voor de bezorging van de door u bestelde producten. In het kader van de bestellingsafwikkeling ontvangt de door ons ingezette transporteur de noodzakelijke gegevens voor de bestellings- en leveringsafwikkeling.

Klantenservice: U kunt verder met ons bellen, mailen en chatten. Wij registreren hierbij gegevens over het telefoongesprek, mail en chat. Daarnaast maken wij notities die wij opslaan. Op deze wijze kunnen we snel helpen als u contact met ons opneemt. Daarnaast is uw telefoonnummer en e-mailadres voor ons uiteraard van belang om snel contact met u op te kunnen nemen over uw bestelling. Wij analyseren de contactmomenten om onze service en diensten te verbeteren.

Account: Wij maken voor u in ons systeem een klantenaccount aan. Hierin staan uw persoonlijke gegevens, zoals naam, aflever- en factuuradres en telefoonnummer. Hierdoor hoeft u niet iedere keer al uw gegevens opnieuw in te voeren. Ook vindt u hier gegevens over uw eerdere en openstaande bestellingen. U kunt inloggen met uw e-mailadres en persoonlijke wachtwoord.

Betaling: Wij maken gebruik van een beveiligde betaalomgeving waarin u op verschillende manieren kunt betalen. U betaalt altijd vanuit een beveiligde betaalomgeving (een SSL-verbinding die u herkent aan het “groene slotje” in uw browser).

iDEAL / Overboeking: Voor betalingen via iDEAL / Overboeking maken wij gebruik van onze partner Pay.nl. Pay.nl heeft uw naam en adresgegevens van ons gekregen om de betaling te kunnen verwerken. Bankgegevens blijven bij Pay.nl, zijn niet in ons bezit maar wel inzichtelijk. Van Pay.nl krijgen wij uiteindelijk feedback of de betaling al dan niet gelukt is, dat koppelen wij aan uw geplaatste bestelling.

Achteraf / gespreid betalen: Wanneer u kiest voor de optie achteraf of gespreid betalen, dan dient uw kredietwaardigheid getoetst te worden. Wij maken voor deze betaalopties gebruik van Afterpay (achteraf betalen) en Capayable (gespreid betalen) die voor het kredietonderzoek over uw naam en adresgegevens beschikken. Afterpay beschikt daarnaast ook over uw initialen, geboortedatum, telefoonnummer en e-mailadres. Beide partijen mogen de gegevens alleen voor dat doel gebruiken.
Daarnaast kunnen uw rechten ten aanzien van het voor uw aankopen verschuldigde bedrag door ons worden overgedragen aan AfterPay en/of Capayable en gelden de betalingsvoorwaarden van deze partijen (zie onze algemene voorwaarden voor meer informatie hierover).

Creditcard: Voor Credicard betalingen hebben wij een samenwerking met CIC. Naar CIC worden door ons geen persoonsgegevens gestuurd. Deze zijn bij hen bekend.

PayPal: Wanneer u via Paypal betaalt sturen wij uw naam en adresgegevens door naar PayPal. Overige gegevens zijn bij hen bekend.

Nieuwsbrief / dagaanbieding: U kunt zich inschrijven voor onze verschillende nieuwsbrieven. Hiermee blijft u op de hoogte van onze aanbiedingen, acties en het laatste nieuws. Voor het verzenden van de nieuwsbrieven / dagaanbiedingen gebruiken wij het door u opgegeven e-mailadres en hebben hiervoor uw bevestiging nodig dat u als eigenaar van het e-mailadres akkoord gaat met de ontvangst. Indien u liever geen nieuwsbrieven en/of dagaanbiedingen van ons meer wilt ontvangen, dan kunt u zich eenvoudig uitschrijven via de link onderaan de nieuwsbrief. Ook kunt u zich uitschrijven door contact op te nemen met de klantenservice of een e-mail te sturen naar info@gereedschapcentrum.nl.

Reviews: Wij maken gebruik van meerdere (externe) reviewplatformen waar u een review kunt achterlaten. Het is afhankelijk van het betreffende reviewplatform of u uw persoonlijke gegevens moet opgeven om een review te kunnen plaatsen, deze sturen wij niet door. In sommige gevallen benaderen wij onze klanten pro-actief voor het schrijven van een review. Hiervoor wordt uw naam en e-mailadres naar het betreffende reviewplatform gestuurd zodat een uitnodiging verzonden kan worden.

Webanalyse: Met behulp van het statistieken programma van Google (Google Analytics) is het voor ons mogelijk om fouten op te sporen en verbeteringen op de website aan te brengen. Google Analytics maakt gebruik van cookies die op uw website worden opgeslagen. Hierdoor wordt gebruik van Google Analytics mogelijk. De door de cookie geregistreerde informatie (gebruik van de website en het IP-adres) wordt verzonden naar een server van Google. Doordat wij de trackingcode hebben uitgebreid met "gat._anonymizeIp();" is een geanonimiseerde registratie van uw IP-adres gewaarborgd.

Log-bestanden: Wanneer u de website bezoekt worden uw gebruikersgegevens opgeslagen in de server-logfiles. In deze logfiles zijn de volgende gegevens terug te vinden: welke pagina(‘s) u heeft bezocht en wanneer, het IP-adres, via welke website u op de website bent gekomen en uw browsergegevens. Deze log-files evalueren wij (in geanonimiseerde vorm) om de servercapaciteit te optimaliseren met doel uw gebruikerservaring te maximaliseren.

Cookies: Wij maken gebruik van partners die, wanneer u een bezoek brengt aan onze website, een of meerdere cookies plaatsen op uw harde schijf. Het gaat hierbij om tijdelijk en/of permanente cookies. Deze worden automatisch gewist als de geldigheidsduur van de cookie verlopen is. De geldigheidsduur van een cookie kan uiteen lopen van 1 dag tot 10 jaar. De cookies bevatten geen persoonsgegevens met uitzondering van het IP adres. Ze dienen uitsluitend het doel u reclame te tonen van producten waarin u geïnteresseerd bent (re-targetting).

Acties / prijsvragen: Als u meedoet aan een actie of prijsvraag, kan het zijn dat wij uw naam, adres en e-mailadres vragen. Op deze manier kunnen wij u benaderen mocht het zo zijn dat u een van de winnaars bent. Meer gedetailleerde instructies vindt u in de deelnamevoorwaarden van de betreffende actie / prijsvraag, die gedurende de actie / prijsvraag op onze website worden gepubliceerd.

Fraude: Fraude is heel vervelend. Om fraude te onderzoeken, voorkomen en tegen te gaan, gebruiken wij klantgegevens. Als er sprake is van een verdenking, zijn wij verplicht om uw gegevens door te geven aan overheidsinstanties.

Reparatie / garantie: Voor het uitvoeren van een reparatie (bij garantie) van een bij ons aangekocht product, kunnen wij gebruik maken van een andere partij (bijvoorbeeld de fabrikant). Wij dienen hier soms uw gegevens voor te verstrekken aan de betreffende derde. De doorgegeven gegevens mogen door deze derde alleen worden gebruikt om zijn taak te vervullen.

Uw rechten

  • U heeft het recht om altijd inzage te vragen in uw persoonsgegevens waarover wij beschikken.
  • U heeft het recht om vergeten te worden. Dit betekent dat u bij ons altijd de mogelijkheid heeft om uw gegevens te laten verwijderen of corrigeren. Dit geldt overigens niet voor persoonsgegevens die wij nodig hebben voor bijvoorbeeld facturen voor onze boekhouding.
  • U heeft het recht om u te verzetten tegen direct marketing en profiling. Profiling is elke vorm van geautomatiseerde verwerking van persoonsgegevens zoals voorkeuren en het voorspellen van gedrag. Hierdoor kunnen wij bijvoorbeeld klantprofielen creëren en op basis daarvan een persoonlijk aanbod bieden.

Indien u uw persoonsgegevens wilt inkijken, wijzigen of verwijderen, of u zich wilt verzetten tegen het gebruik van uw persoonsgegevens voor marketingdoeleinden, dan kunt u contact met onze klantenservice opnemen, een e-mail sturen naar info@gereedschapcentrum.nl of ons dit per post laten weten. Uiteraard is het ook mogelijk uw gegevens aan te passen of te verwijderen in uw account op de website.

Versie 2.0 – Deze pagina is voor het laatst aangepast op: 17 april 2018