Owatrol Olie 0,5L

-image

Volume

110,59

Direct Leverbaar

 • Gratis verzending vanaf €50,-

 • Op werkdagen vóór 22.00u besteld = vandaag verzonden

 • Veilig & achteraf betalen

trusted mark-image

Fixami is Trusted Shops gecertificeerd

Productinformatie

  Owatrol Olie - Multifunctionele roestvertrager en verfadditief
  Owatrol Olie is jouw ideale oplossing als je op zoek bent naar een veelzijdig product dat roest voorkomt, verf verbetert en diverse oppervlakken beschermt. Deze olie, met een basis van solventgedragen alkydharsen en plantaardige olie, is geschikt voor een breed scala aan materialen zoals ferro- en non-ferrometalen, kunststoffen, glas en hout, zowel binnen als buiten.

  Het hoofddoel van Owatrol Olie is het voorkomen van roest op metalen en het verbeteren van de kwaliteit van je verf. Het product verbetert de hechting en vloeiing van alkydverf, voorkomt blaasvorming en kan zelfs direct op roest worden aangebracht. Dankzij zijn kleurloze eigenschap, die een licht amberkleurige tint heeft, behoudt het de natuurlijke roestkleur van het oppervlak terwijl het toch bescherming biedt.

  Deze olie is niet alleen een beschermend middel maar ook een uitstekend additief voor verf, beits en vernis. Het verhoogt het volume van de coating, optimaliseert de vloeiing, verbetert de hechting en verlengt de droogtijd van de verf. Dit leidt tot een eindresultaat dat eruitziet alsof het gespoten is, zonder de noodzaak van schadelijke verdunningsmiddelen.

  Het gebruik van Owatrol Olie is eenvoudig. Voor nieuwe, weinig roestige of mechanisch kaal gemaakte oppervlakken, reinig en ontvet je eerst grondig, waarna je een laag Owatrol Olie puur aanbrengt. Bij geroeste geverfde oppervlakken, verwijder je eerst loszittende verf met een staalborstel, gevolgd door een grondige reiniging en ontvetting, waarna Owatrol Olie wordt aangebracht.

  Als verfadditief, meng je het eerst met een kleine hoeveelheid verf om compatibiliteit te testen en voeg je vervolgens Owatrol Olie toe aan de verf volgens de aanwijzingen. De hoeveelheid varieert afhankelijk van het gebruik. Bijvoorbeeld, voor een roestwerende verf, maak je een mengsel van 25% Owatrol Olie en 75% verf. Voor een hechtmiddel op moeilijke ondergronden, gebruik je een mengsel van 50% Owatrol Olie en 50% verf.

  Het rendement van Owatrol Olie is ongeveer 18 m² per liter, afhankelijk van het soort gebruik en de staat van het oppervlak. Het is belangrijk om te weten dat Owatrol Olie niet toegevoegd kan worden aan twee-componenten, latex en waterafdunbare verven, noch aan vinyl, chloorrubber en epoxy-verven.

  Ten slotte, voor de veiligheid, zorg ervoor dat je gereedschap reinigt met white spirit (terpentine) en let op de veiligheidsmaatregelen met betrekking tot doordrenkte doeken vanwege broeigevaar.

  Bestel Owatrol Olie nu online en profiteer van zijn veelzijdige toepassingen in je schilderprojecten!

  Glansgraad

  Zijdeglans

  EAN

  3297970307346

  Artikelnummer

  353176

  Volume

  5 l

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.