Prijs

Ratel

Als professional weet je hoe belangrijk het is om over het juiste gereedschap te beschikken voor elke klus. Eén stuk gereedschap dat vaak over het hoofd wordt gezien, maar een onmisbare rol speelt in veel mechanische taken, is de ratel. Dit handige hulpmiddel, vaak gebruikt in combinatie met een doppenset, maakt het draaien van bouten en moeren een stuk eenvoudiger en efficiënter.

De Ratel: Meer dan alleen klikken en draaien

Op het eerste gezicht lijkt een ratel misschien een eenvoudig stuk gereedschap. Maar schijn bedriegt. Een ratel is ontworpen met een specifiek mechanisme dat het mogelijk maakt om in één richting te draaien zonder het gereedschap van de bout of moer te hoeven halen. Dit bespaart tijd en vermindert de kans op beschadiging. Er zijn ratels in verschillende maten en vormen, elk geschikt voor specifieke taken en om te passen bij verschillende doppen. Bovendien zijn er ratels die een verstelbare kop hebben, waardoor je ook op moeilijk bereikbare plaatsen kunt werken. En wist je dat de naam 'ratel' afkomstig is van het karakteristieke geluid dat het gereedschap maakt tijdens het gebruik?

Gebruik je ratel als een pro

Hoewel het gebruik van een ratel vrij eenvoudig lijkt, zijn er enkele tips en trucs die je kunt toepassen om het meeste uit dit gereedschap te halen. Zorg er allereerst voor dat je de juiste maat dop kiest voor de bout of moer waaraan je werkt. Dit voorkomt schade aan zowel het gereedschap als het onderdeel. Draai de ratel altijd met de klok mee om aan te draaien en tegen de klok in om los te draaien. Als je voelt dat een bout vastzit, forceer de ratel dan niet. Gebruik in plaats daarvan wat smeerolie of een ander middel om de bout los te maken.

Gereedschapcentrum: De beste keuze voor jouw ratel

Op zoek naar een kwalitatieve ratel die je werkzaamheden naar een hoger niveau tilt? Bij Gereedschapcentrum vind je een groot online assortiment aan ratels van topmerken. En dat tegen scherpe online prijzen. Dankzij onze eigen voorraad ben je verzekerd van een snelle levering, zodat je direct met je nieuwe ratel aan de slag kunt. En mocht je advies nodig hebben over welke ratel het beste bij je past, dan staat ons team van experts klaar om je van persoonlijk advies te voorzien. Kies voor kwaliteit, service en snelheid; kies voor Gereedschapcentrum!

44 artikelen

Helpende hand nodig?

Onze specialisten staan voor je klaar

employees

Pagina 2 van 2

Leer Fixami beter kennen

Sinds 2007 combineren we professioneel gereedschap met advies op maat. Bij ons staat alles in het teken van beter maken.

Meer over ons
  • Tools van topkwaliteit

  • Specialist in online

  • Altijd persoonlijk advies

  • Wat je project ook is