Prijs

    Laat nog 1 zien

Gipsplaatzaag

Wanneer je aan de slag gaat met gipsplaten, weet je dat een goede zaag onmisbaar is. De gipsplaatzaag, speciaal ontworpen om moeiteloos door gipskarton te zagen, is hierbij je beste vriend. Maar wat maakt deze zaag zo speciaal en hoe gebruik je hem op de juiste manier? Laten we dat eens nader bekijken.

Kenmerken van de gipsplaatzaag

Een gipsplaatzaag heeft een kenmerkende vorm, meestal met een puntig uiteinde. Hiermee kun je gemakkelijk een startpunt maken in de gipsplaat zonder eerst een gat te hoeven boren. De tanden van de zaag zijn vaak grover dan bij andere zagen, waardoor ze snel door het zachte materiaal van de gipsplaat heen snijden. De zaag ligt goed in de hand en biedt voldoende grip, zelfs als je diep in de plaat zaagt. Daarnaast zijn er op de markt ook inklapbare varianten te vinden, wat het vervoeren en opbergen nog eenvoudiger maakt. Wist je dat veel professionals hun gipsplaatzaag ook gebruiken om overtollig gips weg te schrapen? De fijne, scherpe randen zijn perfect voor deze klus!

Gebruik en toepassing

Voordat je begint met zagen, markeer je eerst waar je wilt zagen met een potlood of krijt. Plaats vervolgens de punt van de gipsplaatzaag op de gemarkeerde plek en duw zachtjes om een startgat te maken. Vanaf daar zaag je moeiteloos verder. Dankzij het ergonomische design van de meeste gipsplaatzagen krijg je een rechte en schone snede. En, een bijkomend voordeel, het zaagsel is veel minder fijn dan bij andere zagen, waardoor je minder stof hebt tijdens het klussen.

Waarom jouw gipsplaatzaag bij Gereedschapcentrum kopen?

Als professional kies je voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Bij Gereedschapcentrum begrijpen we dat als geen ander. We hebben een groot online assortiment van gipsplaatzagen, waardoor je altijd de perfecte zaag vindt voor jouw klus. Maar dat is niet alles. Dankzij onze eigen voorraad zijn veel van onze zagen direct leverbaar, zodat je nooit lang hoeft te wachten op jouw bestelling. En mocht je nog twijfelen over welke zaag het beste bij je past? Ons team staat altijd klaar voor persoonlijk advies en zorgt ervoor dat je met vertrouwen de juiste keuze maakt. Bij Gereedschapcentrum staat de professional centraal!

Leer Fixami beter kennen

Sinds 2007 combineren we professioneel gereedschap met advies op maat. Bij ons staat alles in het teken van beter maken.

Meer over ons
  • Tools van topkwaliteit

  • Specialist in online

  • Altijd persoonlijk advies

  • Wat je project ook is