usp1
usp2
usp3

Recyclen, samen met Gereedschapcentrum.nl en Wecycle

Sinds maart 2017 werkt Gereedschapcentrum.nl samen met Wecycle. Dit wil zeggen dat jij als particulier of zakelijke eindgebruiker je afgeschreven elektrische apparaten en lampen kunt inleveren. Helemaal gratis. Wij zorgen ervoor dat deze spullen bij Wecycle terecht komen zodat zij het kunnen recyclen. Onze showroom medewerkers helpen je graag op weg met jouw nieuwe machine(s).

Waarom?

Ten eerste: help het milieu een handje. Door oude apparaten te recyclen hoeven we minder nieuwe grondstoffen uit de natuur te halen. Hierdoor komen er minder schadelijke stoffen vrij en wordt ook de CO2 uitstoot verminderd. Ten tweede wordt er energie teruggewonnen tijdens het recyclen. Zowel het milieu als de illegale export van apparatuur gaat er positief op vooruit. Net zoals jij. Eindelijk je oude boormachine vervangen!

Wecycle

Stichting Wecycle regelt het inzamelen en het recyclen van e-waste in Nederland. Dit doen zij in samenwerking met 8.500 andere winkels, 2.000 scholen, 1.000 installatiebedrijven, 317 gemeenten en 70 kringloopbedrijven. Jouw oude apparatuur kan dus een nieuw leven krijgen. Benieuwd naar de processen en resultaten? Op de Wecycle-website vind je alle informatie.

Hoe werkt het?

Heel simpel. Wij hebben een inleverbak van Wecycle in onze showroom staan. Alles dat jij hoeft te doen is jouw apparaten en lampen meenemen en in deze bak deponeren. Uiteraard geheel kosteloos. De apparatuur in de inleverbak zal via ons naar Wecycle gaan. Vervolgens zullen zij zorg dragen voor het recyclen van de apparatuur.