usp1
usp2
usp3

Een opgeruimde werkbank in 3 stappen

Een opgeruimde werkbank is de basis voor het plezier, de kwaliteit en de veiligheid van de klussen die je gaat doen. Daarnaast kun je al je gereedschap makkelijk terugvinden en ligt het gebruiksklaar voor de volgende klus. Met de onderstaande stappen heb je gegarandeerd een opgeruimde werkbank in de toekomst.

Stap 1: Inventariseren

Het eerste wat je gaat doen is inventariseren wat voor gereedschap je allemaal hebt. Maak een scheiding tussen gereedschap dat je vaak gebruikt, gereedschap dat overbodig is en gereedschap dat kapot is en eventueel gerepareerd moet worden of weggegooid kan worden. Leg vervolgens al het gereedschap dat bij elkaar hoort, bij elkaar. Denk aan accu gereedschap, elektrisch gereedschap, handgereedschap en verbruiksartikelen (schroeven, spijkers, bitjes, schuurvellen etc.).

Een opgeruimde werkbank in 3 stappen-image

Stap 2: Schoonmaken

Als je eenmaal geïnventariseerd hebt wat voor gereedschap je allemaal hebt, wil je natuurlijk ook dat het gereedschap klaar is om de volgende klus aan te pakken. Daarvoor is het belangrijk dat je je gereedschap reinigt en hiervoor de juiste reinigingsproducten gebruikt, voor bijvoorbeeld het verwijderen van roest. Ook het gebruik van de juiste onderhoudsproducten om bijvoorbeeld de ketting van je kettingzaag te onderhouden is van belang. Zorg er ook voor dat je eens in de zoveel tijd je werkbank goed schoonveegt met een bezem of veger en blik, zodat ook het grote afval niet blijft liggen.

Een opgeruimde werkbank in 3 stappen-image

Stap 3: Organiseren

De laatste stap om je werkbank netjes en opgeruimd te houden is een kwestie van organiseren. Zorg ervoor dat je gereedschap een vaste plek krijgt in je schuur of garage. Maak hiervoor gebruik van een gereedschapswagen of verschillende opbergsystemen en organizers. Zo zijn zelfs bouten en moeren goed opgeborgen en slingeren ze niet meer rond op jouw werkbank. Als laatste de tip om je gereedschap weer terug te leggen op de plek waar het vandaan komt, voordat je weer aan iets nieuws begint!

Een opgeruimde werkbank in 3 stappen-image