usp1
usp2
usp3

Top 4 meest verkochte Makita accu grasmaaiers

Je bent op zoek naar een Makita accu grasmaaier maar welke is nou het meest geschikt voor jouw situatie? In deze blog vertellen we je waarom je zou moeten kiezen voor een accu grasmaaier en lichten we de 4 meest verkochte Makita accu grasmaaiers voor je uit. Daarnaast hebben we nog een aantal tips om jouw grasmat in topconditie te houden.

Waarom kiezen voor een accu grasmaaier?

Er zijn verschillende redenen waarom je zou kunnen kiezen voor een accu grasmaaier in plaats van een elektrische of een op benzine werkende grasmaaier.

Milieuvriendelijk:

Een accu grasmaaier stoot geen schadelijke stoffen uit, in tegenstelling tot benzine grasmaaiers.

Minder lawaai:

Accu grasmaaiers produceren veel minder geluid dan benzine grasmaaiers, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in dichtbevolkte woonwijken of in de buurt van openbare gebouwen zoals ziekenhuizen of scholen.

Gemakkelijk in gebruik:

Accu grasmaaiers zijn gemakkelijker te gebruiken dan benzine grasmaaiers, omdat ze vaak wat lichter van gewicht zijn en dus niet zo zwaar zijn om te duwen. Ook zijn ze gemakkelijker te starten dan benzine grasmaaiers, omdat er geen trekkoord of brandstofmengsel nodig is om ze te laten werken.

Minder onderhoud:

Een accu grasmaaier is in principe qua motor helemaal onderhoudsvrij. Een brandstofmotor daarentegen heeft altijd periodiek onderhoud nodig. Daarnaast hoef je natuurlijk nooit olie of brandstof bij te vullen!

Kortom, een accu grasmaaier is een milieuvriendelijke, stille, gemakkelijk te gebruiken en onderhoudsvriendelijke optie als je op zoek bent naar een grasmaaier.

Top 4 meest verkochte Makita accu grasmaaiers

Makita is al jaren toonaangevend als het gaat om tuingereedschappen op accu. Het 18V LXT platform biedt naast een zeer uitgebreid assortiment gereedschap voor in de bouw en industrie ook een groot assortiment tuingereedschappen. Op deze manier kun je met een enkele accu meer dan 350 verschillende machines gebruiken. Van schroefmachine tot bosmaaier, Makita heeft het allemaal.

De machines bieden een breed scala aan functies, van de nieuwste technologieën tot krachtige motoren, waardoor ze de favoriet zijn van veel tuinliefhebbers. Uit het zeer uitgebreide 18 LXT tuinassortiment hebben we de 4 best verkochte Makita accu grasmaaiers geselecteerd om je op weg te helpen naar de meest geschikte Makita accu grasmaaier voor jouw situatie!

Makita DML382Z 36V (2x 18V) Accu Grasmaaier

De Makita DML382Z is een van de meest verkochte Makita accu grasmaaiers van het merk. Dit is een voordelig model uit de instapklasse van de Makita accu grasmaaiers, prima geschikt voor een middelgrote tuin met een gazongrootte tot 560m2. Hij heeft een snijbreedte van 38 cm en maakt gebruik van 2 LXT 18V accu’s wat hem krachtig genoeg maakt om langdurig te maaien. Bovendien is de machine zeer wendbaar, wat hem ideaal maakt voor tuinen van verschillende afmetingen. Standaard voorzien van handige opvangbak en mulchplug. Standtijd met twee 5Ah accu’s is ongeveer 45 minuten

Maaioppervlak: tot 560 m² Mulchen: Ja Opvangbak: Ja, 40L Maaibreedte: 38 cm Maaihoogte: 20 - 75 mm Maaihoogte standen: 13 Zelfrijdend: Nee

Makita DLM432Z 36V (2x 18V) Accu Grasmaaier

De Makita DML432Z is het grotere broertje van de DLM382 en is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare, compacte en lichtgewicht grasmaaier uit de instapklasse van de Makita accu grasmaaiers. Perfect voor een middelgrote tuin met een gazongrootte tot 575m2. De machine heeft een snijbreedte van 43 cm waardoor je wat sneller klaar bent dan bij de DLM 382. Hij heeft met zijn twee 18V accu’s meer dan genoeg power om lekker door te werken. Bovendien is hij zeer eenvoudig te bedienen en op te bergen door de opvouwbare duwbeugel Bij montage van twee 5AH accu’s kun je er ongeveer 45 minuten mee maaien. Standaard voorzien van mulchplug en opvangbak

Maaioppervlak: tot 575 m² Mulchen: Ja. Opvangbak: Ja, 50L Maaibreedte: 43 cm Maaihoogte: 20 - 75 mm Maaihoogte standen: 13 Zelfrijdend: Nee

Makita DLM460Z 36V (2x 18V) Accu Grasmaaier

De Makita DLM460Z is populaire en krachtige accu grasmaaier uit het middensegment van Makita accu grasmaaiers, uitgerust met een koolborstelloze (brushless) motor. De twee 18V accu’s zorgen voor uiterst krachtige prestaties. In tegenstelling tot de DLM 382 en DLM 432 is deze, naast een elektrische rem, ook voorzien van een mechanische. Hij heeft een snijbreedte van 46 cm waardoor hij geschikt is voor grotere gazons tot 1600m2. De machine is uitgerust met een robuust stalen maaidek en SoftNoLoad technologie wat ervoor zorgt dat de machine zijn toeren automatisch aanpast wanneer de weerstand toeneemt. De machine is daarnaast ook uitgerust met een robuuste en handige maaihoogteverstelling (10 standen) en een opvouwbare duwbeugel. Twee keer 5ah accu geeft een gebruiksduur van ongeveer 45 minuten.

Motor: Brushless Maaioppervlak: 800 m² tot 1600 m² Mulchen: Ja Opvangbak: Ja, 60L Maaibreedte: 46 cm Maaihoogte: 20 - 75 mm Maaihoogte standen: 10 Zelfrijdend: Nee

Makita DLM532Z 36V (2x 18V) Accu Grasmaaier

De Makita DLM532Z is een zeer krachtig zelfrijdend model uit het topsegment van Makita accu grasmaaiers. Hij heeft een snijbreedte van maar liefst 53 cm wat hem geschikt maakt voor zeer grote gazons tot 2000m2 en hoog gras tot 100mm. De machine is zelfrijdend met een variabele snelheid van maximaal 5km per uur. Voorzien van brushless motor, robuust stalen maaidek, SoftNoLoad technologie en een handige maaihoogteverstelling in 10 standen. Uniek is de mogelijkheid om 4 accu’s te plaatsen om zo de werkduur te verdubbelen van 30 naar 60 minuten (bij gebruik van 5Ah accu’s) Het apparaat beschikt over een grote 70 liter grasopvangbak en is standaard voorzien van mulchplug.

Motor: Brushless Maaioppervlak: 1700 m² tot 2000 m² Mulchen: Ja Opvangbak: Ja, 70L Maaibreedte: 53 cm Maaihoogte: 20 - 100 mm Maaihoogte standen: 10 Zelfrijdend: Ja

Conclusie

Het assortiment van Makita biedt voor ieder wat wils. Ben je op zoek naar een voordelige Makita accu grasmaaier voor een klein of middelgroot gazon kun je prima uit de voeten met een DLM 382 of als je net iets sneller klaar wilt zijn de DLM 432. Heb je een grotere oppervlakte te maaien en wil je een robuustere machine is de DLM 460 een goede keuze. Heb je echt grote oppervlaktes om te maaien thuis of ben je professioneel werkzaam in de tuin en park wereld kun je perfect uit de voeten met het topmodel DLM 532

Wil je even kijken wat we nog meer aan grasmaaiers in het assortiment hebben? Hieronder kun je ze allemaal vinden

Keuze gemaakt? Helemaal top dan kun je aan de slag! Maar hoe kun je het maaien het beste aanpakken? Hieronder hebben we nog een paar handige tips voor je op een rijtje gezet.

Tips bij het grasmaaien

Het maaien van gras lijkt misschien een eenvoudige taak, maar er zijn enkele belangrijke tips die kunnen helpen om ervoor te zorgen dat jouw gras er mooi en gezond uitziet.

Maai regelmatig:

Het is belangrijk om het gras regelmatig te maaien om ervoor te zorgen dat het er gezond en verzorgd uitziet. De frequentie van het maaien hangt af van de groeisnelheid van het gras, maar over het algemeen is het goed om het gras om de 1-2 weken te maaien.

Kies de juiste maaihoogte:

Het is belangrijk om de juiste maaihoogte te kiezen voor het type gras dat je hebt. Over het algemeen is het beter om het gras niet te kort te maaien, omdat dit kan leiden tot beschadiging van de wortels en een minder gezonde grasmat kan veroorzaken. Een goede vuistregel is om niet meer dan een derde van de lengte van het gras te maaien.

Scherpe messen:

Zorg ervoor dat de messen van de grasmaaier scherp zijn, zodat ze het gras schoon en gelijkmatig kunnen maaien. Botte messen kunnen het gras beschadigen en leiden tot bruine punten en ongelijke maaisporen.

Maai droog gras:

Het is het beste om het gras te maaien als het droog is. Nat gras kan de messen van de grasmaaier beschadigen en kan leiden tot ongelijkmatig maaien.

Verander de maaipatronen:

Verander de richting van het maaien regelmatig om te voorkomen dat het gras in dezelfde richting platgedrukt wordt. Door af en toe van patroon te veranderen, kunnen de grasbladeren rechtop blijven staan en ziet de grasmat er gezonder en gelijkmatiger uit.

Maai niet te snel:

Het is belangrijk om niet te snel te maaien. Te snel maaien kan leiden tot ongelijkmatig maaien en kan het gras beschadigen. Het is beter om langzaam te maaien en ervoor te zorgen dat het gras gelijkmatig en schoon wordt gemaaid.

Door deze tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat het gras er mooi en gezond uitziet en de levensduur van je grasmaaier verlengt.