Hydrofoorpomp

  (13)

  Dompelpomp

  (12)

  Tuinpomp

  (10)

  Benzine waterpomp

  (8)

  Vuilwaterpomp

  (7)

  Accu waterpomp

  (5)

  Elektrische waterpomp

  (4)

  Waterpomp toebehoren

  (4)

Prijs

  Laat nog 4 zien
  Laat nog 1 zien
  Laat nog 20 zien
  Laat nog 31 zien
  Laat nog 14 zien

Waterpomp

Waterpompen zijn essentieel in talloze situaties, van het wegpompen van overtollig water na een overstroming tot het circuleren van water in tuinvijvers en zwembaden. Ze zijn er in allerlei soorten en maten, afgestemd op verschillende toepassingen. Of je nu een professional bent die op zoek is naar een krachtige waterpomp voor een bouwplaats of een tuinliefhebber die zijn vijver op peil wil houden, een waterpomp is het gereedschap dat je nodig hebt.

Van krachtig tot compact: eigenschappen van de waterpomp

Waterpompen variëren sterk in hun capaciteit en ontwerp. Er zijn dompelpompen, die volledig onder water kunnen functioneren, ideaal voor het leegpompen van ondergelopen ruimtes. Tuinpompen daarentegen zijn ontworpen om water uit een put of reservoir te halen voor irrigatie. De keuze van de waterpomp hangt af van de hoeveelheid water die je wilt verplaatsen, de hoogte waarop het water moet worden gebracht, en de aard van het water zelf, zoals de aanwezigheid van vuildeeltjes. Wat velen niet weten, is dat sommige historische waterpompen nog steeds functioneren en soms honderden jaren oud zijn, zoals de beroemde handbediende stadspompen in oude Europese steden.

Waterbeheersing op maat: juist gebruik en toepassingen van de waterpomp

Het juiste gebruik van een waterpomp hangt af van de specifieke toepassing. Dompelpompen zijn bijvoorbeeld perfect voor het wegpompen van water uit een kelder, terwijl een beregeningspomp je tuin van water kan voorzien. Het is belangrijk om de juiste pomp te kiezen voor de taak en te zorgen voor een correcte installatie. Dit omvat het bepalen van de juiste slangdiameter, het controleren van de stroomsnelheid en het gebruik van filters indien nodig. De waterpomp kan ook worden ingezet in industriële processen, koelsystemen en zelfs in brandbestrijding.

Altijd een stap vooruit: koop je waterpomp bij Gereedschapcentrum

Of je nu op zoek bent naar een krachtige industriële waterpomp of een compacte pomp voor thuis, bij Gereedschapcentrum hebben we een groot online assortiment dat aan je behoeften voldoet. En met onze scherpe online prijzen vind je gegarandeerd de perfecte waterpomp binnen je budget. Het beste van alles? Dankzij onze snelle levering en direct leverbaar vanuit eigen voorraad, kun je binnen de kortste keren aan de slag. Laat Gereedschapcentrum je helpen met je volgende waterbeheersingsproject en ervaar de top service die we bieden. Jouw project verdient de beste apparatuur, en wij staan klaar om die te leveren.

63 artikelen

Helpende hand nodig?

Onze specialisten staan voor je klaar

employees

Pagina 1 van 3

Leer Fixami beter kennen

Sinds 2007 combineren we professioneel gereedschap met advies op maat. Bij ons staat alles in het teken van beter maken.

Meer over ons
 • Tools van topkwaliteit

 • Specialist in online

 • Altijd persoonlijk advies

 • Wat je project ook is